Ενημερωτικό δελτίο

* indicates required

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ IV

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Χαρουπόμυλο

«Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Συναυλία ελεύθερη στο κοινό, στο Χαρουπόμυλο Πανόρμου».

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Χαρουπόμυλο Πανόρμου, την Τετάρτη 22 Μαρτίου με το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών (Βαγγέλης Σταθουλόπουλος -φλάουτο, Χριστίνα Παντελίδου-όμποε, Σπύρος Μουρίκης-κλαρινέτο, Γρηγόρης Ασωνίτης-κόρνο, Οδυσσέας Μπάσσιος-φαγκότο), μαζί με τον διακεκριμένο Γερμανό κορνίστα  Theo Wiemes. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής προκειμένου να έρθουν σε επαφή με κλασικά έργα διάσημων ξένων και Ελλήνων συνθετών καθώς και με σύγχρονες δημιουργίες, ιδιαιτέρως γνωστές και αγαπητές στα παιδιά.

Οι μουσικοί θα αναδείξουν το ξεχωριστό ηχόχρωμα του κάθε οργάνου, εξηγώντας την ιστορία τους και ερμηνεύοντας κομμάτια που αναδεικνύουν τη μοναδικότητά τους ενώ, παράλληλα, παρατηρώντας οι μαθητές τα μουσικά σύνολα, κατανοούν έμπρακτα τη σημασία της συνεργασίας και της συλλογικότητας και πώς αυτή μπορεί να επιφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Οι μαθητές που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανήκουν στα δημοτικά σχολεία  Πανόρμου, Ρουμελή, Σκεπαστής, Μπαλίου, Αλφάς, Μαργαριτών, Αγγελιανών και του  1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος.

 Το Κουιντέτο θα δώσει και μία ξεχωριστή συναυλία την ίδια μέρα,  Τετάρτη 22 Μαρτίου στο Χαρουπόμυλο στις 19.30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 Οι δράσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με την Περιφέρεια Κρήτης και την Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου «Επιμενίδης». Χορηγοί για τη διαμονή των μουσικών στο Πάνορμο είναι οι τουριστικές μονάδες «Idili Traditional Houses», « Villa Aposperitis», «Alkiones Villas”, «Lygaries Villa & Resort».